Vetőmag-kereskedelem

Vetőmag-kereskedelem

Vetőmag-kereskedelmünk fő profilját hagyományosan a nagy vetésterületű szántóföldi növénykultúrák vetőmagjainak értékesítése képezi.

Ezen termékek forgalmazásában a KITE Zrt. több mint 10 éve piacvezető.

Piaci részarányunk a kukorica, a napraforgó és az őszi káposztarepce vetőmag esetében eléri, vagy meghaladja a 40%-ot, őszi búza vetőmag esetében pedig 15-20% között mozog.

Piacvezetőhöz méltóan a kukoricavetőmag-piacon saját márkanév alatt, kiemelkedő gazdasági értékű hibridekkel jelenünk meg, amelyek vetőmagját a legmagasabb követelményeknek megfelelő minőségben hozzuk forgalomba.

A fő növényeken kívül törekszünk arra, hogy a termelő partnereinknél felmerülő igényeket kielégítsük az egyéb fehérje-, szálastakarmány-, zöldtrágyanövények vonatkozásában is.

A KITE Zrt. ma már a hazai szójavetőmag-piac meghatározó szereplőjévé vált. Ezen kívül kínálatunkban már megtalálhatók a takarmányborsó, lucerna és egyéb pillangós takarmánynövények, cirokfélék vetőmagjai, valamint a különböző fűmagkeverékek és nem utolsó sorban a mustár, a facélia és az olajretek vetőmagvak, illetve a speciális zöldtrágya vetőmagkeverékek. Hagyományosan törekszünk új fajták, hibridek, valamint a legkorszerűbb csávázószerek alkalmazásának bevezetésére.

Kukorica

A KITE Zrt. olyan saját, hazai termeltetésű, kizárólagos forgalmazású kukorica hibrideket ajánl partnereinknek, amelyek a világ élvonalába tartozó genetikai körből származnak és gazdasági értékük kiemelkedő. A kiváló értékű hibridjeink vetőmagját olyan kalibrált, homogén frakciókra bontva hozzuk forgalomba, amelyek biztosítják az optimális vethetőséget. A több mint negyven éves szakmai múltunk alapján valljuk és hisszük, hogy a szakszerűség a legkifizetődőbb mindannyiunk számára.

Kukorica

 

Kukorica

Napraforgó

A KITE Zrt. forgalmazza a Magyarországon jelenlévő összes nemesítőház napraforgó hibrid-kínálatát, hozzátéve azt a több évtizedes kutatási-fejlesztési hátteret, melyet a napraforgó termesztésben végeztünk, illetve végzünk a tőszám beállítás, a vetésidő és a gombaölő szeres kezelések vonatkozásában. Ezen kívül a KITE Zrt. éllovasa a hazai magas olajsavas napraforgó termeltetésnek is.

Napraforgó

 

Napraforgó

Őszi káposztarepce

Magyarország repcetermesztésének eredményessé tétele a KITE Zrt. fejlesztői munkájának köszönhető. Ez igaz a repcetermesztés bármely technológiai elemének vonatkozásában is és 2015-től saját, hazai termeltetésű, kizárólagos forgalmazású repce hibriddel is partnereink rendelkezésére állunk. A hazánkban kizárólagosan forgalmazott hibridek közül több esetében is magas ezermagtömegű, kalibrált vetőmagot is ajánlunk, kifejezetten szemenkénti, de hagyományos vetéshez is azoknak, akiknek a minőségi vetőmaggal kapcsolatosan prémium elvárásai vannak.

Őszi káposztarepce

 

Őszi káposztarepce

Őszi és tavaszi kalászos fajták és hibridek

Őszi és tavaszi kalászos fajtakínálatunkban mind hazai, mind külföldi genetikák megtalálhatók, melyek kizárólag szigorú szakmai teljesítmény- és minőségvizsgálatok után kerülhettek bele a KITE Zrt. által termeltetett és forgalmazott körbe. Őszi búza esetében mind a bőtermő-, mind a minőségi-, mind pedig a kettőt ötvöző szegmensben is kiemelkedő teljesítménnyel rendelkező fajtákat kínálunk, melyek mellett hibrid kalászosok vetőmagjával is állunk rendelkezésre. Kalászos vetőmagjaink korszerű, alaktartó QB-zsákokban, illetve könnyen kezelhető 30 kg-os zsákokban kerülnek forgalomba.

Őszi és tavaszi kalászos fajták és hibridek

 

Őszi és tavaszi kalászos fajták és hibridek

Ipari- és fehérje növények

A fenti, nagy területen termesztett növényfajok vetőmagjain kívül gyakorlatilag minden más növényfaj vetőmagjai is beszerezhető a KITE Zrt-től, így többek között cirokfélék (szemes cirok, silócirok, szudáni fű), pillangós növények (szója, lucerna, borsó, bab, vörös-, bíbor-, alexandriai- és fehérhere), bükkönyfélék (tavaszi-, szöszös- és pannon bükköny), fűfélék és fűkeverékek (legelő-, kaszáló-, sport- és egyedi keverékek), illetve egyéb, kis vetésterületű növények vetőmagjai is. A felsoroltakból kiemelendők saját, hazai termeltetésű, kizárólagos forgalmazású szója fajtáink vetőmagjai és szintén hazai termeltetésű lucerna vetőmagunk.

Ipari- és fehérje növények

 

Ipari- és fehérje növények

Célprogramokba szükséges vetőmagok

A KITE Zrt. forgalmazza mind az aktuális célprogramokban történő termesztésre alkalmas, mind pedig célprogramoktól független, szakmai alapú zöldtrágyázásra alkalmas zöldtrágyanövények (mustár, olajretek, facélia, takarmányrepce, stb.) vetőmagjait és több fajból összeállított zöldtrágyakeverékek széles választékát is.

Célprogramokba szükséges vetőmagok

 

Célprogramokba szükséges vetőmagok