Műtrágya-kereskedelem

Műtrágya-kereskedelem

A KITE Zrt. tevékenységi köre a műtrágya-forgalmazás területén is folyamatosan bővül. partnereinknek (Fertikit, Netaflex, ITC, Heron, Tefen, Dosatron).

Műtrágya-értékesítésünk megközelíti a 300 ezer tonnát, ezzel a piac meghatározó szereplőjévé váltunk. Célunk, hogy mind a szilárd műtrágyák, mind pedig a lombtrágyák esetén a legmagasabb minőségi elvárásokat teljesítsük, illetve a szállítási és szolgáltatási területen is a lehető legjobban szolgáljuk ki partnereink igényeit.

Az értékesítésben évről évre növekvő jelentőséggel bír a big-bag zsákos kiszerelés használata.

Magyarország területén négy telephelyen is foglalkozunk műtrágyakeveréssel.

Herceghalmon folyékony, Telekgerendáson, Mátéházapusztán és Kiskorpádon pedig kevert műtrágyát állítunk elő. Telephelyeinket folyamatosan fejlesztjük a műtrágya-kereskedelemben felmerülő új vevői igényeknek megfelelően.

Követjük a műtrágyázásban jelentkező innovációkat, vizsgáljuk azok hazai felhasználásának, adaptálásának lehetőségeit.

Az elért eredményekről pedig rendszeresen tájékoztatjuk partnereinket.

Nitrogén tartalmú műtrágyák

A Magyarországon alkalmazható energia- és víztakarékos öntözőberendezések teljes skáláját kínáljuk. Az „akár az esőnél is egyenletesebben” öntöző szántóföldi lineár és körforgó öntözőcsalád elősegíti a kiszámítható minőségű és mennyiségű termelést. A vízpótlás mellett a mikroklíma szabályozására, kelesztésre, tápoldatozásra is módot ad a használatuk.

Nitrogén tartalmú műtrágyák

Nitrogén tartalmú műtrágyák

Komplex műtrágyák

Három helyen történik szilárd KITE kevert műtrágya előállítása: Telekgerendás, Baja- Mátéházapuszta, Kiskorpád és egy helyen, a herceghalmi telephelyen a szuszpenzió-gyártás. A keverékek komponensei jellemzően a mas, map, dap és kálisó keverékéből állnak. A kiváló minőségű saját márkás NPK műtrágyákon túlmenően, cégünk elkötelezte magát a jó minőségű melegen granulált termékek mellett.

Komplex műtrágyák

Komplex műtrágyák

Mono műtrágya

A komplex műtrágyák mellett nagy jelentőséggel bír a mono műtrágyák forgalmazása és alapanyagként történő felhasználása.

Mono műtrágya

Mono műtrágya

Egyéb tápanyagok

A modern tápanyagellátáshoz ma már hozzátartozik a mikro granulátumok, NP oldat, levéltrágyák, és egyéb stimulálók használata. Bebizonyosodott, hogy az ezekből a termékekből használt jó minőségű termékek növelik a termés mennyiségét és ezzel egyidejűleg a termés minőségére is kedvező hatással vannak.

Egyéb tápanyagok

Egyéb tápanyagok