Kertészet

Kertészet

A frisspiaci és feldolgozóipari zöldségtermesztés, a gyümölcstermesztés és a szőlőművelés területeire egyéves inputanyagok, többek között kertészeti műtrágyák és speciális tápanyagok, fóliák és egyéb termeléshez szükséges műanyagtermékek, vetőmagvak és oltványok értékesítésével, valamint beruházási eszközök forgalmazásával foglalkozunk. Ez utóbbi kategória magába foglalja az adott művelési módhoz igazodó talaj- és növényápolás munkagépeit, illetve az építéssel járó beruházásokat, mint a fóliasátor vagy a tám- és jégháló rendszerek ültetvényekre. Minden piaci területen markáns a megjelenésünk: a feldolgozóipari zöldségtermelésben piacvezető pozícióban van a zöldborsóvetőmag értékesítése és kiemelkedő a speciális betakarítógép-eladás.partnereinknek (Fertikit, Netaflex, ITC, Heron, Tefen, Dosatron).

A frisspiaci zöldségtermelésben országos ismertséget élvez a KITE palánta, amelyből évi 30 millió darab kerül ki a termelésbe, illetve a KITE Vándorsátor, amelynek elterjesztése kiemelt jelentőségű. A gyümölcstermesztésben a korszerű támrendszerrel ellátott jéghálós ültetvények létrehozásával alapoztuk meg jelenlétünket, míg a szőlőművelésben a Pellenc cég eszközein alapuló gépesített technológia jelenti a fő tevékenységet.

2016-ban egy nagy múltú olasz faiskolával közösen létrehoztunk egy vegyes vállalatot a magas minőségű almaoltványok előállítására. A KITE-Tagliani Faikola Kft. a nagycserkeszi területén magas színvonalon a hagyományostól a legújabb almafajtákig állít elő oltványokat.

Gyümölcstermesztés

A gyümölcsszektorban tevékenykedő partnereinkkel az ültetvények telepítése kapcsán a kezdeti lépésektől együtt gondolkodunk. Az ültetvény típusának meghatározásában, a telepítendő fajták, illetve a szaporítóanyag kiválasztásában, a talaj-előkészítésben, az öntözés típusának meghatározásában, valamint a támrendszer kialakításában segíti őket szaktanácsadói hálózatunk. Emellett a gyümölcsös fenntartásához szükséges inputanyagok és beruházási termékek is szerepelnek a kínálatunkban.

Esőztető és lineár öntözés

Gyümölcstermesztés

Zöldségtermesztés

Elsősorban a hidegfóliás és szabadföldi zöldségtermesztők számára rendelkezünk komplett technológiai megoldásokkal. Egyéves inputanyagokat - mint fólia, növényvédőszer, műtrágya -, valamint beruházási termékeket - mint az öntözés, illetve a gépberuházási eszközei - kínálunk partnereink számára.

Zöldségtermesztés

Zöldségtermesztés

Szőlőtermesztés

A szőlőültetvények műveléséhez szükséges erőgépek, szőlőbetakarító gépek támrendszerek, valamint a növényvédőszerek és a tápanyag-visszapótlás termékei is megtalálhatók a kínálatunkban.

Szőlőtermesztés

Szőlőtermesztés