Ausztráliában is szeretik az újszilvási ágyas pálinkát

2019.10.01

Negyedszázada mindenét a pálinkafőzésbe fektette a Bolyhos család, ám egyáltalán nem bánták meg, mára exportra is főznek minőségi gyümölcspárlatokat. Az OTP Agrár a sikeres magyar vállalkozókat bemutató Agrársztorik mellett, idén indított sorozatában a régiós szinten meghatározó társaságokra fókuszál. Ezúttal a Ceglédtől nem messze működő Bolyhos és Fia Bt-t ismerhetik meg.


A Bolyhos család kereken 25 éve foglalkozik pálinkafőzéssel: vendéglátással kezdték, de mivel nem találtak a piacon olyan minőségű pálinkát, amilyet kerestek, először bérfőzéssel, majd 2003 óta kereskedelmi főzéssel állítanak elő gyümölcspárlatokat. Specialitásuk, és egyben legfőbb termékük a cégalapító, Bolyhos László által több évig kísérletezett és szabadalmaztatott Bolyhos ágyas pálinka, amelyhez az „ágyat” – a párlathoz használttal megegyező aszalt gyümölcsöt – is saját maguk készítik. Ágyas cigánymeggy pálinkájuk 2007-ben az Országos Pálinkaversenyen első díjat nyert, márkájuk ismertsége és a családi vállalkozás komolyabb sikerei is akkor kezdődtek.

Bolyhos_palinka_1.png


A Pest megyei Újszilváson található üzemükben mára 11 fajta pálinkát, és levendula párlatot állítanak elő, mindig ügyelve az alapanyagok kiváló minőségére. A cég nemzetközi terjeszkedésbe is kezdett: termékeiket jelenleg Ausztráliában és Vietnámban is fogyasztják, de további exportlehetőségekről tárgyalnak Japánban, Németországban és Szlovákiában.

„Bár a kezdet nem volt könnyű, az eltelt 25 évben senki sem bánta meg közülünk, hogy annak idején mindenét befektetve belevágott a családi vállalkozásba. A szülők már csak besegítenek és inkább az unokákkal töltik idejüket, akik, bízunk benne, hogy folytatják majd, amit nagyszüleik elkezdtek” - mondta el Bolyhos Zoltán ügyvezető.

Bolyhos_palinka_4.png


A családi vállalkozás 2011 óta ügyfele az OTP Agrárnak, a kezdetben folyószámlahitel, illetve a jövedéki termék miatti bankgarancia kapcsán működtek együtt, aztán tavaly az aszalóüzem felépítésébe, idén pedig egy új pálinkafőző berendezésbe ruházott be a Bolyhos család a bank segítségével.

„Kiváló, szinte már baráti a kapcsolatunk az OTP Agrárral. Nem csak gyorsak, de rugalmasak is, fejlesztéseink pénzügyi intézéséhez kedvező kondíciókat kaptunk, de a folyószámlahitelt is használjuk. A nyáron például olyan jó lett a kajszibaracktermés, hogy úgy döntöttünk, érdemes hitelből is vásárolni barackot” - tette hozzá Bolyhos Zoltán.

Bolyhos_palinka_3.png


„A jó együttműködés alapja a kölcsönös tisztelet és bizalom, úgy gondolom, ez a mai felgyorsult világban még fontosabb. Örülök, hogy köztünk ez fennáll, a családi cég meg tudja velünk osztani kihívásaikat, problémáikat, amire mi gyorsan és szakszerűen tudunk megoldást kínálni. Így a Bolyhos és Fia Bt. azzal foglalkozhat, amihez igazán ért” - nyilatkozta a cég banki tanácsadója, Major Lajos.

Bolyhos_palinka_2.png


Az OTP Agrár sikeres magyar vállalkozásokat bemutató sorozatának korábbi cikkei itt találhatók.

News_OTPAgrar_white.jpg
Betöltés...